mediaLOOK logo
@
Retelele de cartier: pe larg, de la câteva porturi, la sute de computere, in emisiunea ORAŞUL VIRTUAL, <br> pe CITY FM, joi, ora 21.30
Bucureşti 2004-11-18

Retelele de cartier: pe larg, de la câteva porturi, la sute de computere, in emisiunea ORAŞUL VIRTUAL,
pe CITY FM, joi, ora 21.30

Joi - 18 noiembrie, începand de la ora 21.30, CITY FM vă invita în ORAŞUL VIRTUAL, la o discutie interactivă pe tema REŢELELOR DE CARTIER - "sursa" de net pentru aproximativ 15.000 de bucureşteni. Fenomenul se dezvoltă în întreaga ţară într-un ritm susţinut (de cererea pieţei), motiv de alertă pentru companiile ISP. Vă invităm la o discutie în direct despre afacerile reţelelor de cartier şi cererile neacoperite ale românilor de conexiuni rapide şi avantajoase, discuţie ce va reuni ISP-işti, reprezentanţii principalelor reţele de cartier din Bucureşti, jurnalişti şi ascultători, la CITY FM pe 106.2 Mhz, astăzi, de la ora 21.30.

Pentru majoritatea românilor conectaţi la Internet, drumul către Google trece printr-o reţea de cartier. Ocoliţi de insfrastructurile mai marilor ISP-işti, locuitorii blocurilor „nesecurizate” au găsit soluţia de-a avea conexiune broadband la preţuri de dial-up. Mai întâi, comunităţile formate pe baza aceluiaşi ideal - conectarea la net - au împărţit clasicul abonament de cablu cu trafic nelimitat. Dar cum, în reţeaua de cartier fiecare vecin mai are un prieten, care la rândul său vrea să ajute o prietenă, cablul UTP s-a răspândint rapid printre blocuri, reunind sute de calculatoare. Administratorii reţelelor semnează contracte de câteva sute de dolari pe lună cu principalii provideri şi împart traficul pe net între câteva sute de porturi. Astfel se obţin viteze de câteva ori mai mari faţă de dialup, iar tariful pe lună per utilizator variază între 200.000 şi 500.000 de lei. O listă a principalelor retele de cartier din Bucureşti se poate consulta online pe situl www.cityfm.ro.

În cartierele bucureştene şi nu numai, reţelele de calculatoare s-au dezvoltat am spune - în mod natural - prin blocuri, numărul lor fiind de 77, conform unei liste online afisate la www.retele.net. Conform aceleiaşi surse, peste 11.500 de bucureşteni sunt conectaţi în astfel de reţele, dintre aceştia aproape 8200 având acces la Internet. Suficient de mulţi pentru a conta pe piaţă. Pe 31 octombrie, într-o locaţie din apropierea intersecţiei Moşilor cu Eminescu, urma să se întâmple REUNIUNEA REŢELELOR („Reuniunea liderilor de reţea de cartier”). Ascultaţi ORAŞUL VIRTUAL de joi, 18 noiembrie 2004, începând de la ora 21.30!.


despre ORAŞUL VIRTUAL
Problemele de IT de care te lovesti acasa, la birou sau în timpul liber sunt tratate ca la radio: simplu, la obiect şi în direct cu ascultătorii CITY FM. În fiecare seară de joi, Ionut Paraschiv iti propune un talk-show cu cei mai influenţi şi importanţi oameni din IT, jurnalişti de profil şi persoane cu răspunsuri. Radu Georgescu a vandut tehnologia RAV gigantului Microsoft, Valentin Negoita estimeaza care va fi evolutia pieţei in 2005, Varujan Pambuccian are initiativa eliminarii accizelor la aparatele foto digitale. Ziarul Financiar, PC Magazine, CHIP şi PC World au supravegeheat discutiile, iar ascultătorii şi-au primit răspunsurile. Toţi au fost in ORASUL VIRTUAL. Dialogul continua!

CITY FM

CITY FM emite pe frecventa 106.2 MHz, fiind receptionat în Euroregiunea 8 – Zona Metropolitana Bucuresti. Publicul aflat în Capitala si în localitatile din zona de influenta a acesteia, va putea asculta un program dinamic, ce cuprinde talk-show-uri interactive, emisiuni de calitate, realizate de oameni de radio cu experienta, stirile BBC si muzica buna cu accent pe hit-urile pop-rock.
Atât formatul muzical, cât si grila de programe corespund formatului Hot AC (Hot Adult Contemporary).