mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2012-05-15

Strategia utilizarii centrelor de date

Astazi a avut loc conferinta Data Center & IT infrastructure management, eveniment organizat de catre Agora Group la Hotelul Intercontinental din Bucuresti.

In ultimii ani datorita virtualizarii si aparitiei conceptului de cloud computing centrele de date au ajuns din nou la moda. Inca se mai practica gazduirea serverelor unui client, inchirierea unor servere proprii, dar se vorbeste din ce in ce mai mult de infrastructura ca serviciu, platforma ca serviciu, software ca serviciu, aproape-orice ca serviciu. Provocarile au ramas cam aceleasi disponibilitate, securitate, standardizare, migrare, acces, consum energetic, racire si o incercare de a rezolva toate aceste probleme cat mai ecologic cu putinta.

Alex Cochirleanu, CISO Class IT Outsourcing, a vorbit despre soluţii de management complet pentru infrastructuri IT: „Pirateria software reprezinta una dintre cele mai mari amenintari pentru securitatea unei companii. Studiile au demonstrat ca in Romania, rata pirateriei software este de peste 68% si continua sa creasca, iar in SUA, aceeasi rata este mai mica in comparatie cu tara noastra – 50%. Solutiile noastre ofera control asupra programelor instalate, asupra securitatii informatiilor si control asupra costurilor”.

Mihai Petrov, Data Center Operations Manager IBM Romania, a spus: „Cu Application Hosting, IBM imbunatateste calitatea serviciilor de IT, in timp ce avanseaza capacitatea organizaţiilor client de a furniza un impact strategic. Se reduc costurile in timp ce ROI este in crestere, imbunatatim calitatea serviciilor si minimizam riscurile”.

Ionuţ Miron, Sales Director SoftLine Romania, a punctat faptul ca „un mediu virtual necesita un sistem solid de securitate. Softline ofera instalarea si configurarea sistemelor de protectie si recuperare a masinilor virtuale prin utilizarea VMware vShield Edge, Citrix Access Gateway, Citrix NetScaler si Web vGate”.

Cristian Bucur, Consultant Power Back-Up Services, a vorbit despre arhitecturi distribuite paralel. “Sistemele paralele ofera o incredere sporita. Totusi au puncte unice de esec. Este nevoie de pasul intermediar pentru a ajunge la redundanta. Nu orice sistem paralel este redundant. De aceea recomandam sistemele modulare, pentru ca, in caz de eroare, modulele pot fi separate de celalate elemente ale arhitecturii”.

Evenimentul a fost promovat cu ajutorul partenerilor media PRWave, PRWave Directory, MediaLook, Ziare.com, HIT.ro, Business24, MyJob, Agora News, IT Trends si Digital Trends. Alti parteneri: CIO Council, INDACO Systems, ARIES, ANIS, BVMW, Byblos, iNES, DigiSign.

Despre Conferintele de Tehnologie Agora
Conferintele de Tehnologie Agora reprezinta o suita de manifestari menite a prezenta solutii concrete pentru administratia publica centrala si/sau institutiile financiar-bancare, telecom, utilitati si marile companii. Conferintele de Tehnologie Agora sunt organizate in Bucuresti si se adreseaza factorilor de decizie si directorilor IT din marile corporatii.
Detalii la www.agora.ro/conferinte

Agora Group