mediaLOOK logo
@
Bucuresti 2011-09-16

Initiativa eduVision 2020 – un raspuns la provocarile tranzitiei la Societatea Informationala

Conferinta internationala eduVision 2020 desfasurata in 16 si 17 septembrie la Palatul Parlamentului, Bucuresti, lanseaza Initiativa eduVision 2020. Initiativa recunoaste, sustine si isi insuseste principiile si obiectivele stabilite in cadrul procesului multi-partenerial desfaĊŸurat in cadrul Summit-ului Mondial privind Societatea Informationala, precum si pe cele stabilite in cadrul Agendei Digitale 2020 a Uniunii Europene

„IniĊ£iativa eduVision 2020 susĊ£ine infiinĊ£area unor Centre de excelenta in domeniul e-Learning, cu relevanta regionala, avand capacitatea si dispunand de mecanismele necesare pentru acumularea si diseminarea informatiilor, precum si intreprinderea actiunilor specifice programelor de eLearning majore. In cadrul Initiativei vor fi incurajate parteneriatele regionale, nationale si internationale pentru demararea unor proiecte concrete destinate creĊŸterii performanĊ£elor educaĊ£iei prin valorificarea potentialului oferit de IT&C. Sunt invitati sa participe la Initiativa toti actorii publici, privati si neguvernamentali cu activitate relevanta in domeniul integrarii IT&C in educatia scolara”, spune Irina Socol, Presedinte & CEO SIVECO Romania.
In plan conceptual, IniĊ£iativa eduVision 2020 ofera un cadru favorabil pentru mai buna cunoaĊŸtere si diseminare a strategiilor aplicate cu succes in procesul de crestere a eficientei actului educaĊ£ional prin intermediul IT&C, precum si evidentierea obstacolelor intampinate si a modalitaĊ£ilor de depasire a acestora. La nivel operational, Initiativa sustine pilotarea practica si extinderea pe scara larga a acelor concepte a caror implementare a condus la rezultate notabil pozitive si masurabile, in ce priveste cresterea performantelor educatiei scolare prin utilizarea permanenta la scara larga a tehnologiilor informatice inovative.
Daniel Funeriu, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Sportului si Tineretului, a declarat: „Cresterea gradului de alfabetizare este imperativa. Școala trebuie sa vina cu cu repere, inclusiv in ceea ce priveste IT&C, repere care sa ajute elevii sa distinga informatia utila de zgomotele de fond. Ceea ce ar putea schimba fata intregului curriculum si a intregului invatamant sunt platforma de eLearning si biblioteca digitala scolara”.

„Sunt convins ca educatia viitorului va fi o buna baza de pornire care sa ne permita iesirea mentala din ispita izolarii. Nu putem structura internetul, dar putem structura invatamantul, astfel incat sa reducem analfabetismul digital. Trebuie sa vedem in strategia guvernamentala legata de eLearning o oportunitate pentru toate varstele si toate categoriile sociale”, a declarat Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe.

Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, a subliniat influenta internetului asupra procesului de invatare: „Internetul a modificat regulile jocului la nivel economic si social iar noi trebuie sa ne conectam la aceste reguli. Cred ca despre asta este vorba cand ne referim la un instrument util de invatare pe tot parcusul vietii. In conditiile in care tehnologia se schimba la un interval de 12 luni, invatarea pe tot parcursul vietii este esentiala. Avem tineri sclipitori in IT care gandesc fara granite, care implementeaza solutii educationale in lume”. Ministrul a salutat reprezentantii delegatiilor straine prezente la eveniment, precizand ca acestea se afla in capitala sud-europeana a IT-ului: „Profitati de frumusetea locala si de puterea comunicatiilor!”

Conferinta eduVision 2020, cel mai important eveniment pentru eLearning ĊŸi dezvoltarea invaĊ£amantului din Europa de Est, este organizat de catre Agora Group si SIVECO Romania, sub patronajul Ministerului EducaĊ£iei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale si al Ministerului Afacerilor Externe, cu scopul de a prezenta cele mai noi tendinte din domeniul educatiei si eLearning, pentru a defini cele mai bune practici cu privire la utilizarea TIC pentru educatie si pentru a crea o viziune comuna asupra viitorul educatiei la nivel mondial.

Partenerii care sustin prima ediĊ£ie a conferintei eduVision 2020 sunt Microsoft, Intel, IBM, Oracle, SANAKO, Lenovo, Trend Import Export, Maguay, Samsung, Brief Systems, Litera Digital, Elefant.ro, Byblos, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Bucuresti, Wall-street.ro, The Money Channel, TVR International, Ziare.com, Hit.ro, Business24 ro, Indaco Systems, AgoraNews, IT Trends, Digital Trends, PR Wave, PR Wave Directory si Medialook.

Pentru mai multe informatii despre conferinta eduVision 2020 va rugam sa accesati www.eduvision.ro.

Despre Agora Group
Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group a fost infiintata in anul 1992 si de-a lungul timpului a editat reviste cum ar fi PC Report, Open – Information Technology, BYTE Romania, NET Report, Gazeta de Informatica, PC Magazine Romania, eWeek Romania, Channel Partner Romania, brosura Zoom IT & C, anuarul SInteTIC, IT Trends si Digital Trends.
In prezent, portofoliul Agora Group include revista tiparita IT Trends, revista online Digital Trends (ambele lansate in 2009), evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Solutii Agora, mesele rotunde IT Trends, eLiberatica – the Open Source Free Software Conference, eHealth – solutii pentru industria de sanatate, Programatica – conferinta dezvoltarorilor romani, serviciul de distributie de carte internationala Byblos, portalul www.agora.ro si newsletter-ul zilnic AgoraNews .
Mai multe detalii: www.agora.ro .

Despre SIVECO Romania
Infiintata in 1992, SIVECO Romania este liderul caselor romanesti de software si unul din integratorii software de succes din Europa Centrala si de Est. Compania asigura dezvoltarea ĊŸi exportul de soluĊ£ii IT ĊŸi de proiecte de consultanĊ£a cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord ĊŸi spaĊ£iul ComunitaĊ£ii Statelor Independente. SIVECO Romania ofera, la nivel national si internaĊ£ional, marilor companii si institutiilor publice, solutii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Intelligence, eHealth, eAgriculture, eCustoms si eBusiness. Compania este specializata in dezvoltarea proiectelor IT mari si complexe.
Expertiza SIVECO Romania este confirmata de proiecte mari, complexe, cum ar fi cele dezvoltate in Romania pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Ministerul Educatiei (Sistemul Educational Informatizat), Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (Sistemul Informatic Integrat de Sanatate), Administratia Vamala, Biroul de Credit, Ministerul Muncii, Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerul FinanĊ£elor si sute de organizatii private avand o cifra de afaceri cumulata in valoare de miliarde de euro. Acum, aceste proiecte sunt replicate cu succes pe trei continente, in tari ca Bulgaria, Moldova, Macedonia, Cipru, Belarus, Azerbaidjan, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Turcia, Maroc, Tunisia.
Mai multe detalii: www.siveco.ro .


Despre Ministerul EducaĊ£iei, Cercetarii, Tineretului ĊŸi Sportului
Ministerul EducaĊ£iei, Cercetarii, Tineretului ĊŸi Sportului, prin consultare cu alte ministere ĊŸi instituĊ£ii implicate, concepe ĊŸi aplica strategia globala a invaĊ£amantului, stabileĊŸte obiectivele sistemului de invaĊ£amant in intregime ĊŸi obiectivele nivelurilor de invaĊ£amant ĊŸi profilurilor de invaĊ£are. Ministerul EducaĊ£iei, Cercetarii, Tineretului ĊŸi Sportului este organizat ĊŸi funcĊ£ioneaza in conformitate cu legislaĊ£ia Ministerului EducaĊ£iei, Cercetarii, Tineretului ĊŸi Sportului, ca organ de specialitate, avand responsabilitatea de a dezvolta si implementa politici educaĊ£ionale. Ministerul EducaĊ£iei, Cercetarii, Tineretului ĊŸi Sportului are dreptul de iniĊ£iativa ĊŸi execuĊ£ie in politica financiara ĊŸi a resurselor umane in domeniul educaĊ£iei ĊŸi colaboreaza cu alte ministere implicate in dezvoltarea educaĊ£iei.
Mai multe detalii: www.edu.ro .

Despre Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
Misiunea Ministerului ComunicaĊ£iilor ĊŸi SocietaĊ£ii InformaĊ£ionale (MCSI) este crearea premiselor durabile trecerii la Societatea InformaĊ£ionala in Romania. In acest sens, se are in vedere o viziune unitara pentru dezvoltarea unui sistem naĊ£ional coerent ĊŸi integrat pentru serviciile publice online dedicate cetaĊ£enilor ĊŸi mediului de afaceri. Prin transformarea modului de organizare ĊŸi abordare a Ministerului ComunicaĊ£iilor ĊŸi SocietaĊ£ii InformaĊ£ionale, Executivul ii confera acestuia un rol decisiv in orientarea Romaniei spre Societatea bazata pe CunoaĊŸtere, in consolidarea SocietaĊ£ii InformaĊ£ionale, obiectivul principal fiind realizarea serviciului eRomania, cu componenta sa strategica de eGuvernare. Realizarea acestui obiectiv repoziĊ£ioneaza Romania ĊŸi ii confera un avantaj pentru creĊŸtere economica durabila, imagine internaĊ£ionala pozitiva, convergenĊ£a rapida in spaĊ£iul european, incluziune, consolidarea unor domenii de inalta competenĊ£a.
Societatea InformaĊ£ionala presupune schimbari in toate domeniile: in adminstraĊ£ie (e-government), in afaceri (comerĊ£ul electronic), in educaĊ£ie (educaĊ£ie la distanĊ£a), in cultura (centre multimedia ĊŸi biblioteci virtuale) ĊŸi in maniera de a lucra (lucrul la distanĊ£a). La baza acestor transformari se afla utilizarea Internet-ului. Internet-ul influenĊ£eaza modul in care traim, modul in care se fac afacerile, maniera in care se lucreaza, metodele de studiu, comunicarea intre oameni ĊŸi chiar maniera de petrecere a timpului liber. Mai multe detalii: www.mcsi.ro .

Despre Ministerul Afacerilor Externe
Mandatul Ministerului Afacerilor Externe este de a asigura realizarea politicii externe a statului roman in concordanĊ£a cu interesele naĊ£ionale ĊŸi cu statutul Romaniei de membru in structurile europene ĊŸi euroatlantice.
Conform actelor normative in vigoare, Ministerul Afacerilor Externe, denumit in continuare MAE, asigura realizarea politicii externe a statului roman, inclusiv participarea la procesul de integrare europeana ĊŸi euroatlantica a Romaniei, ĊŸi colaboreaza la elaborarea, fundamentarea ĊŸi realizarea politicii economice a Romaniei, in conformitate cu reglementarile legale in vigoare ĊŸi cu Programul de guvernare.
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) este organizat ĊŸi funcĊ£ioneaza in conformitate cu Hotararea Guvernului nr. 100/2004 privind organizarea ĊŸi funcĊ£ionarea Ministerului Afacerilor Externe, cu modificarile ĊŸi completarile ulterioare.
Intreaga activitate a ministerului este condusa de ministrul Afacerilor Externe, care totodata il reprezinta in raporturile cu celelalte autoritaĊ£i publice, cu persoanele juridice ĊŸi fizice din Ċ£ara ĊŸi din strainatate, precum ĊŸi in justiĊ£ie. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe raspunde de intreaga activitate a ministerului in faĊ£a Guvernului, precum ĊŸi, in calitate de membru al Guvernului, in faĊ£a Parlamentului. Activitatea specifica a ministerului este desfaĊŸurata de personalul diplomatic ĊŸi consular, ale carui statut, drepturi ĊŸi obligaĊ£ii sunt stabilite de Legea nr. 269/2003 privind Statutul corpului diplomatic ĊŸi consular al Romaniei. Personalul diplomatic ĊŸi consular activeaza in administraĊ£ia centrala sau in serviciul exterior.
Mai multe detalii: www.mae.ro

Agora Group